em roben una fotografia i no hi puc fer res!

Va ser a mitjans del mes de març quan vaig dedicar un dia de treball a fer allò que si tot funcionés com hauria de funcionar no tocaria fer… Buscar les meves fotografies a la xarxa per saber si algú les està utilitzant sense permís. i SORPRESA!! el 8 de març de 2012, un tal Sébastien Nain a qui no tinc el gust i plaer de conèixer obria una entrada del seu bloc utilitzant una fotografia meva…

en aquesta entrada en Sébastien Nain explica quin és el seu calendari pel que fa a les curses de muntanya de la temporada 2012, i ho il·lustra amb la fotografia que vaig fer l’any 2010 a la gran paret de les Jorasses i la Dént du Géant des dels Lacs des Chésérys. Però tranquils, lo millor encara està per arribar!!

Com sempre faig quan passen coses d’aquestes, em decideixo a escriure un mail per explicar que hauria de retirar la imatge o bé que em faci arribar les seves dades fiscals per tal de poder enviar-li la factura corresponent… del mail, mai en vaig rebre resposta.

Va ser aquí quan ja una mica enfadat vaig buscar al senyor Sébastien Nain vía facebook i li vaig tornar a escriure un missatge que finalment va ser contestat…

D’un inici, em comenta que ell no és qui ha utilitzat la fotografia… que a ell li han fet arribar. Jo, al demanar-li qui li havia ofert la imatge en qüestió, em respòn: “Un amic”!! i em pregunta què vol que faci: “què vols exactament? vols que la retiri?”…

A això jo li contesto: “Jo vull cobrar els drets de reproducció d’aquesta fotografia, on puc enviar la factura?”

Ell respòn: “A quant puja la factura?” (crec que no ha entès que no s’hi pot negar… ha tingut la meva imatge dos mesos al seu bloc i ara creu que retirant-la ja n’hi haurà prou)

Jo li explico que per la reproducció de la fotografia durant dos mesos (ja complerts) li cobro ??€ i que si la vol per “tota la vida” seràn ??€.

És després d’aquest últim missatge quan jo deixo de rebre resposta per part seva…

En aquests moments ja no sé com contactar amb ell, m’ha blocat al facebook i sé que els mails no els pensa contestar…

Alguna idea?

www.saragossa.cat

—————————- PD: 12 hores després de l’entrada al bloc —————————-

la pressió feta amb l’entrada al bloc ha sorgit efecte. la imatge ha estat retirada.

2 responses to “em roben una fotografia i no hi puc fer res!

  1. el que hem sembla més recomanable és tramitar una denúncia cap a la pàgina en qüestió; tot i que segurament no ho has fet per algunes raons.
    Aprofito aquest comentari per felicitar-te per les espectaculars fotografies que fas i animar-te a seguir per aquest bon camí!

  2. Hola Jordi, carai quina aventura amb els drets d’imatges…

    També sóc fotògraf i m’agradaria saber com ho fas per trobar imatges teves que haguin utilitzat? Manualment entrant a totes les webs que conèixes o bé hi ha algun programa? Com ho fas? De moment totes les fotos del meu web de surf camp a gran canaria són meves! però no vull que algun espavilat d’altres surf camps a canàries me les prenguin, aqui hi han molts llestos d’aquests… 😉

    Gràcies per avançat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s